Zsaluzia

Ha valami igazán hatékony hővédő megoldásra van szüksége; tudja meg mi az a zsaluzia!

Mit kínálunk Önnek?

A zsaluzia egy svájci konstrukció. Kiváló kültéri árnyékoló szerkezet, amely bármely homlokzathoz kitűnően alkalmazkodik. A zsaluzia nagyobb ablakoknál belső árnyékolóként is alkalmazható. A külső lamellás árnyékoló elsősorban olyan intézmények árnyékolására lett kifejlesztve, ahol magasak a minőségi követelmények, mint például az iskolák, egészségügyi intézmények, irodák esetében.

Mik a zsaluzia jellemző paraméterei?
- A fejsín (56×58mm) galvanizált vagy porszórt felületű acéllemezből készül.
- Az alsóléc (87×21mm) préselt alumínium profil, amelyhez a legalsó lamella fixen rögzül, zárt egységet alkotva vele.
- Az oldalléc préselt alumínium, eloxált felülettel.
- A profilba két gumicsíkot fűzünk, hogy minél jobban lecsökkentsük a benne futó lamellavégek esetleges zajhatását. Perlonköteles oldalvezetésű kivitelnél egy speciális UV-stabil műanyaggal bevont rozsdamentes acélsodrony vezeti a lamellákat.
- Az alsó konzoloknál rejtett acélrugó biztosítja a sodrony állandó feszítettségét. A 80 mm-es lamellák éle 360fok – ban egy 4mm-es rádiusz mentén önmagára visszazáródik, így egy nagyon erős profilt képez, ezért ezt az alumínium zsaluziát erős szél esetén sem kell felhúzni, a profilok nem hajlanak meg.

Milyen tartós a zsaluzia és milyen színekben rendelhető?

Minden lamella speciális alumíniumötvözetből, különleges eljárással beleégetett festékkel készül, így a legszélsőségesebb időjárási körülményeknek is hosszú ideig ellenáll.

A zsaluzia lamellák színe a standard RAL színskála alapján választható, de lehetséges egyéni színválasztás is.

Milyen módszerrel mozgatható a zsaluzia?

Az árnyékoló zsaluzia motorral, vagy beltéri hajtókarral működtethető. A fejsínbe beépített kötélgyűjtő egységbe tekeredik fel a felhúzó szalag, valamint ennek az egységnek a szélén fut a létrakötél, amelynek segítségével a lamellák állásszögét változtathatjuk. Ezek a mozgatókötelek, szalagok 100% terylenből, speciális szövési technikával készülnek, éppen ezért a zsaluzia UV-stabil és rendkívül nagy a kopás, nyúlás és zsugorodásállósága.