Emelő-toló

Erkélyajtók
Az ablakok és bejárati ajtók mellett nagy szerepet kap még a teraszra és a kertre nyíló erkélyajtók, melyek adják a legtöbb fényt és friss levegőt a belső tereknek. A lakótér és a természet legjobb összekötő eleme.

Alapanyag:
Erkélyajtóink három illetve négy rétegben ragasztott hossztoldott és hossztoldás mentes borovi fenyő, toldásmentes tölgy, bükk, meranti fából készülnek.

Keresztmetszeti méreteink:
Erkélyajtóink keretszerkezete 68×82mm, 68×115mm /három rétegben ragasztott esetén/ vagy 88×82mm, 88×115mm /négy rétegben ragasztott esetén/.

Vasalat szerkezetek:
Az erkélyajtók biztosabb záródását, a légáteresztés kiküszöbölését a korszerű, több ponton záródó nyíló ajtók esetén a ROTO NT, toló ajtók esetén  ROTO PATIO LIFE és a SIGENIA  GU vasalat rendszer biztosítja. A nyílászárókra kerülő vasalatok szellőztető funkcióval, ”hibás működtetés” gátlóval  és alap biztonsági vasalattal vannak felszerelve. Választhat a ajtó színéhez (natúr, bronz, acélszürke, fehér stb.)  és stílusához illeszkedő a Hoppe Tokyo és a Maestro típusú ablakkilincsek kínálatából. A prezícen készített vasalatok a halk és könnyű kezelést teszik lehetővé. Erkélyajtóink lehetnek egy-kétszárnyú kialakításban nyíló, bukó-nyíló kivitelűek. Nagyobb tért hódítanak a tolóajtók, melyek lehetnek: bukó-toló, emelő-toló és harmonika kialakításúak. Választásnál a nyitandó felület nagyságát, a rajta keresztülhaladó forgalmat és a külső-belső tér szerepét vegyük figyelembe. Az emelő-toló ajtóknál lehetőség van nagyobb méretű szárnyak mozgatására, mely ennek ellenére könnyen kezelhető. Készülhet egy vagy több mozgó szárnnyal és fix résszel. Az alu küszöb padlóba süllyeszthető ezáltal akadálymentesen átjárható. A harmonika ajtóknál a szárnyakat összehajtva az ajtó teljes szélességében nyitható, átjárható.

Légzárás:
A szerkezeteken a jobb légzárás illetve szigetelés érdekében a tok és nyílószárny között 1 kemény és 2 soron körbefutó lágy, rugalmas gumitömítést, az üveg és a nyíló szárny között szilikon bázisú rugalmas tömítő anyagot használunk.

Üveg szerkezetek:
Alap kivitelben hőszigetelő argongáz töltésű 4+16+4 LowE mm-es réteg felépítésű, belső oldalon lágybevonatos üvegezés (hőátbocsátási tényező Ug = 1,0 W/m2K ). Igény szerint termékeinket elkészítjük fokozott hőszigetelő argongáz töltésű 4 LowE+16+4+16+4 LowE mm-es réteg felépítésű  külső-belső oldalon lágybevonatos ( hőátbocsátási tényező Ug =0,6 W/m2K ) valamint hangszigetelő, reflexiós, színes és különböző fokozatú betörésbiztos üvegezéssel is. Az üvegfelületeket oszthatjuk sok kisebb- nagyobb üvegmezőre faosztókkal vagy maradhat egész felület a nap sugarainak akadálytalan áthatolására.

Felületkezelés:
A szerkezeteinket natúr vagy végleges felületkezeléssel szállítjuk. A végleges felületkezelés esetén négy rétegű bevonatrendszer garantálja, hogy a nyílászárók bevonata a legzordabb körülmények mellett is hosszú ideig megőrzi kiváló minőségét. A megfelelő vizes bázisú Milesi Hydrocrom környezetbarát vastaglazúr kültéri festékrendszerrel és magasnyomású eljárással olyan felületi minőség érhető el, amely kézi festéssel nem lehetséges. Színskálánk széles választékából mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt. A színválaszték a Milesi magyarországi honlapján megtekinthető: www.milesi.hu

Vízzárás:
Mivel a szerkezetek alsó része kapja a legtöbb csapadékot, ezért a tok alsó részét letakaró Gutmann Neckar 22/34 F tipusú a vízvető profillal valamint a szárnyalsó üveggel érintkező részét szoknyás Gutmann FP 6257 tipusú szárnytakaró profillal szereljük matt króm és bronz színben.