Zsalugáter/Spaletta

A zsalugátert elsősorban árnyékolására használjuk, emellett optimális védelemet nyújt az időjárás és a szél ellen. Zsalugáterrel, redőnnyel, szúnyoghálóval is felszerelhetjük nyílászáróinkat, ekképpen is szépíthetjük lakásunkat, növelhetjük komfortját, a védelmét és a hőszigetelést.

Miért használna energiafaló és környezetszennyező klímaberendezést, ha zsalugáterek segítségével elektromos áram fogyasztás nélkül is hűvösen tarthatná otthonát a legnagyobb nyári melegben is? Emellett a zsalugátert tudatosan használva a téli fűtési költségeit is csökkenteni tudja azáltal, hogy plusz hőszigetelő réteget képez a nyílászárók előtt.

A zsalugátertáblák formai kialakítása lehet:
• fix lamellás,
• mozgatható lamellás,
• kazettás/ spaletta /
• vagy ezek kombinációja.  

A zsalugátert négy féle kivitelben gyártjuk:
• oldalra nyíló,
• kétszárnyú középen felnyíló,
• három- vagy négyszárnyúak, melyek már harmonika rendszerben nyíló  
• illetve eltolható rendszerű zsalugáter lehet egy- vagy két oldalra egy síkban vagy egymás mögött két síkban is eltolható.

Igény esetén a zsalugáter kiegészíthető egy motoros szárnymozgató szerkezettel, mely egy billenőkapcsoló vagy távirányító segítségével működtethető. Az elektromos motor a zsalugáter és a nyílászáró között helyezkedik el egy min. 10cm mély pótkeretben és karok segítségével nyitja és zárja a szárnyakat. A rendszer egyarántalkalmazható egy- és kétszárnyú zsalugáter esetén is.

Alapanyag:

Zsalugáterek rétegragasztott hossztoldott és hossztoldás mentes borovi fenyő, de egyedi igény szerint toldásmentes borovi fenyő és egyéb fából készülnek.

Keresztmetszeti méreteink:

Zsalugáterek keretszerkezete 36-40×65mm, külön ablakra, illetve a zsalutokra közvetlenül felszerelve. Külön igény alapján falkáva borítással is. A sarokkötések magasfokú stabilitást nyújtó ollós csapozással készülnek.

Vasalat szerkezetek:

Roto Fentro fekete színben. A vasalatok elvégzik a lamella mozgását, a táblák pántolását, kitámasztását illetve a táblák zárást.

Felületkezelés:

A szerkezeteinket natúr vagy végleges felületkezeléssel szállítjuk.  A megfelelő vizesbázisú Milesi Hydrocrom környezetbarát vastaglazúr beltéri festékrendszerrel és magasnyomású eljárással olyan felületi minőség érhető el, amely kézi festéssel nem lehetséges. Színek a Milesi színskála alapján választhatók. A színskála a Milesi magyarországi honlapján megtekinthető: www.milesi.hu