Fa alap ablakok

Ablakok:
Napjainkban a legjobb hatékonyságú fűtési rendszer kiválasztására törekszünk és a falazatok hőszigetelő képességeit vetjük össze. A falak felületének akár 30%-át is elfoglalhatják nyílászárók, így itt sem elégedhetünk meg a normál, eddig elégségesnek tartott ablakokkal, ajtókkal, ezért kínáljuk kiemelkedő hőszigetelő képességű nyílászáróinkat Önnek.

Alapanyag:
Ablakaink három illetve négy rétegben ragasztott hossztoldott és hossztoldás mentes borovi fenyő, toldásmentes tölgy, bükk, meranti fából készülnek. A ragasztásos technológia révén a nyílászárók csavarodás- és vetemedésmentesek, mert 12%-ra csökkentett nedvességtartalmú faanyagból készülnek, a szerkezetek kifogástalan működése hosszútávon biztosított.

Keresztmetszeti méreteink:
Ablak keresztmetszete 68×82 mm / három rétegben ragasztott esetén / vagy 88×82 mm / négy rétegben ragasztott esetén /. A tokban és a szárnyban egyaránt sarokkötést nyújtó dupla ollós csaopozást alkalmazunk, mely biztosítja a termék stabilitását és a szerkezeti összeépítést. Jobb zárás érdekében a szerkezetek hármas ütközésű euro falczos kialakításúak.

Vasalat szerkezetek:
Az ablakok biztosabb záródását, a légáteresztés kiküszöbölését a korszerű, több ponton záródó ROTO NT vasalat rendszer biztosítja. A vasalat egykezes működtetésű nyíló, bukó, bukó-nyíló nyitási funkciók ellátására, valamint kiegészítő elemeivel. különleges funkciók ellátására alkalmas, például: résszellőztetés, zárható kilincs. A nyílászárókra kerülő vasalatok „hibás működtetés” gátlóval és az ablak színéhez (natúr, bronz, acélszürke, fehér stb.) és stílusához megfelelően illeszkedő a HOppe Tokyo és a Maestro típusú ablakkilincsek kínálatából. A vasalatok karbantartására javasoljuk a csúszó, forgó alkatrészek évente egyszer műszerolajjal való kezelését.

Légzárás:
A szerkezeten a jobb légzárás illetve szigetelés érdekében a tok és nyílószárny között kemény és 2 soron körbefutó lágy, rugalmas humitömítést, az üveg és a nyíló szárny között szilikon bázisú rugalmas anyagot használunk.

Üveg szerkezetek:
Alap kivitelben hőszigetelő argongáz töltésű 4–16–4 LowE mm-es réteg felépítésű, belső oldalon lágybevonatos üvegezés (hőátbocsátási tényező Ug=1,0 W/m2K). Igény szerint termékeinket elkészítjük fokozott hőszigetelő argongáz töltésű 4 LowE+16+4+16+4 LowE mm-es réteg felépítésű külső és belső oldalon lágybevonatos (hőátbocsátási tényező Ug=0,6 W/m2K) valamint hangszigetelő, reflexiós, színes és különböző fokozatú betörésbiztos üvegezéssel is. Üveg szerkezetek belülről rögzített üvegléccel rejtett szögeléssel, kívül-belül rugalmas szilikon alapú tömítő anyaggal lezárva, a nyílászárók festék színéhez igazodva készülnek. Az üvegfelületek osztására különböző osztózípusokat használunk, mely jelleget és stílust ad a nyílászáró szerkezeteknek. Ez lehet valódi faosztó (az üvegtábla ténylegesen osztott 4-7 cm széles fa osztóbordákkal), álosztó (duplexes osztás: az üvegtábla osztás nélküli, 2,5 cm széles ragasztott fa osztóbordákkal, alatta üvegközti műanyag vagy alumínium duplex/távtartó), illetve üvegrétegek között elhelyezett álosztás.

Felületkezelés:
A szerkezeteinket natúr vagy végleges felületkezeléssel szállítjuk. A natúr kivitel esetén az időjárás károsító hatásaival szemben kevésbé ellenálló, ezért a terméket kicsomagolás után rövid időn belül felületkezelni kell. A végleges felületkezelés esetén négy rétegű bevonatrendszer garantálja, hogy a nyílászárók bevonata a legzordabb körülmények mellett is hosszú ideig megőrzi kiváló minőségét. A megfelelő vizes bázisú Milesi Hydrocrom környezetbarát vastaglazúr kültéri festékrendszerrel és magasnyomású eljárással olyan felületi minőség érhető el, amely kézi festéssel nem lehetséges. Első réteg szállekötő réteg XHC-1, második réteg gombamentesítő impregnáló alapozó pác XHT… színben, harmadik réteg köztes töltő alapozó XBC 2 színben, negyedik réteg fedő lakk XGC… színben. Minden réteg után vizesen felcsiszolva, hogy a felületi szálak feljöjjenek és a csiszolással megszűnjenek, így rendkívül jó és tartós felületet tudunk elérni. Színskálánk széles választékából mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt.

Viaszos ápolásra azért van szükség, mert a napsugárzás, csapadék, hőingadozás folyamatosan veszi igénybe a kültéri felületet, amit egy tavaszi ápolás megvéd a nyári nepsugárzástól, egy őszi kezelés pedig a téli időjárástól. Az ápolás szaktudást nem igényel, takarítás után törlőkendővel vékonyan át kell törölni a színtelen Milesi XGC 35 nevű szerrel, mely a fába beleivódik, így tartós felületet hozva létre.

Vízzárás:
Mivel a szerkezetek alsó része kapja a legtöbb csapadékot, ezért a tok alsó részét letakaró Gutmann Neckar 22/34 F típusú vízvető profillal valamin a szárnyalsó üveggel érintkező részét szoknyás Gutmann FP 6257 típusú szárnytakaró profillal szereljük matt króm illetve bronz színben.

Beépítés:
Vásárlóink kérésére szakembereink a nyílászáróinkat a helyszínen utólagos elhelyezéssel purhabbal és beszerelő csavarral falkávába szakszerűen beépítik a megfelelő garanciális feltételek érdekében, így teljes körű 5 év garanciát vállalunk.

Ablakokhoz kiegészítőként belső könyöklőt, azaz ablakpárkányt is rendelhetnek, hogy teljes legyen az összhang.

MODELLEK

modellek